Microneedling

Microneedling
Microneedling is de huidverbetering van dit moment. Het is een effectieve behandeling ook wel mesotherapie genoemd. Tijdens de microneedling behandeling werken we met een steriele naaldkop voor eenmalig gebruik die kleine microkanaaltjes in de huid maakt.
Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Collageen
Microneedling richt zich met name op collageenprocessen. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld. Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat van de behandeling te behouden, wordt er 3 tot 4 keer par jaar een onderhoudsbehandeling toegepast.

Littekens
Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen, en omdat dit ook een collageenproces is, kunnen we dit reguleren met Microneedling. Littekencollageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.

Grove poriën
Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.

Hyperpigmentatie
De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment. Het reguleert de melanocyten en helpt bij het afbreken van melanine-clusters. Ook post-inflammatoire hyperpigmentatie, wat kan ontstaan na puistjes, kan met Microneedling minder zichtbaar worden.

Lichaam
Op het lichaam wordt Microneedling toegepast bij zwangerschapsstriemen, sinaasappelhuid en littekens op het lichaam.


Duur Tarief
Microneedling Ogen 15 min. € 8,50
Microneedling Lippen 15 min. € 8,50
Microneedling Gezicht 75 min. € 70,00
Microneedling Gezicht & Hals 75 min. € 80,00
Microneedling Gezicht, hals & decollete 75 min. € 90,00
Microneedling kuur 3x 75 min. € 168,00
Microneedling kuur 6x 75 min. € 336,00

Microneedling

Tijdens de behandeling
Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met serums die diep in de huid komen. Dit zijn serums die vitamine A, C, E en pro-vitamine B5 bevatten. Deze vitamines zullen de huid ondersteunen in het proces van de aanmaak van collageen.

Na de behandeling
Na de behandeling zal de huid de micro kanaaltjes opvullen met huideigen collageen, de huid is weer “dicht” na 24 uur. De eerste 24 uur moet de huid dus ook met rust gelaten worden. In de weken na de behandeling zal de huid hard aan het werk gaan om nieuw collageen aan te maken op de plekken waar dit nodig is. Dit proces duurt ongeveer 28 dagen, daarom kan behandeling 2 pas na 28 dagen

Microneedling is een prachtige behandeling en wordt gebruikt bij:
· huid veroudering / rimpeltjes
· littekens
· grove poriën
· pigmentatie